Piper Cayenne

Îți plac mâncărurile picante? Mie îmi plac categoric. Mănânc cu poftă tot ce are aromă picantă. De aceea mi se pare un condiment fabulos piperul Cayenne.piper cayenne

Câteva lucruri interesante de știut despre acest condiment aparte. Piperul Cayenne își are originea în America de Sud unde picantul se consumă mai ales în forma de ardei iute. Locuitorii din Sud sunt cunoscuți pentu tărie și rezistența lor la iute. Cred că tocmai de aceea au produs piperul Cayenne. Numele condimentului provine din denumirea orașului american Cayenne.

mazare picanta Acest condiment este combinația a mai multor ardei picanți și mazăre picantă. Conform experienței adunate de americanii iubitori de iute, ingredientele pentru piperul Cayenne sunt ardeii capsicum annuum, capsicum frutescens și mazărea picantă capsicum baccatum.

Se poate folosi la prepararea sosurilor picante, tocănițe, cărnuri prăjite, pește, orez, mâncăruri cu ouă și chiar la conservarea murăturilor. Din cauza aromei intense este recomandat să folosim condimentul moderat.

Dar piperul Cayenne nu este util doar în bucătărie, el are și proprietăți benefice pentru sănătatea noastră. În secolele trecute ardeii din care se prepară Cayenne au fost cercetați de către oamenii de știință și s-a dovedit că este benefic pentru probleme de diaree, dureri spastice, iar compresele cu ardeii mărunțiți ajută la durerea de picioare cauzată de inflamații.

Așadar dacă sunteți la cumpărături și vedeți pliculețe de Piper Cayenne nu ezitați să cumpărați!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s