Sweet Chili, aroma care nu se uită uşor

Cei care sunt pasionaţi de mâncăruri tradiţionale Asiatice şi nu-i este groază să-l prepare el însuşi acasă, sigur nu lipseşte din frigiderul lui câteva sosuri speciale, cumpărate gata făcute din magazin. Multă vreme acest lucru aşa a fost şi la noi acasă, nici nu am fi gândit că de multe ori aceste sosuri se pot prepara şi acasă din mai puţine cheltuieli. Ce este mai important, aceste sosuri preparate de noi, sunt mult mai sănătoase. În zilele noastre, când vedem ceva noutate interesantă din aceste “bunătăţi”, atunci reţinem atent ingredientele şi încercăm să le preparăm.Sos sweet chili

Unul dintre sosurile preferate de mine este Sweet Chili. Acum vă împărtăşesc reţeta secretă.

Ingredientele:

3 buc de ardei chili, 50 gr zahăr, 300 ml apă plată, 2 linguri de oţet din vin alb (concentraţie 6%), 1 buc usturoi, sare după gust, 2 linguriţe Gelfix şi ingredientul meu preferat ce este în plus faţă de reţeta originală este 1 buc cayenne afumat.

Modul de preparare:

1. turnăm apa într-un bol, tăiem ardeii chili mărunt,  adăugăm zahărul, sarea, oţetul, iar ustoroiul răzuit. Toate acestea se amestecă şi se fierbe la foc mediu.

2. amestecăm cele două linguriţe de Gelfix în puţină apă şi în amestecare continuă îl adăugăm la sosul în fierbere.

3. să-i dăm un clocot şi la faza finală, îl turnăm în sticlele alese. După ce se răceşte, păstrăm într-un loc răcoros până la consumare.

Poftă bună!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s