Ghimbirul – gusturile nu se discută

ghimbir

Spun asta deoarece ghimbirul ori îţi place ori nu, şi dacă nu, degeaba fac reclamă până diseară că tot n-o să-ţi placă. Oricum merită încercat din mai multe motive. Unul dintre ele este că această plantă miraculoasă are un efect intens de accelerare a metabolismului. Deci dacă ai câteva kilograme de care vrei să scapi e recomandat să introduci ghimbirul în dieta zilnică.

Cum l-aş putea descrie? Are un gust şi dulce şi acru, şi aromat dar şi picant. Aroma e foarte versatilă şi de aceea se poate adăuga la extrem de multe feluri de mâncare. Puteţi adăuga ghimbir ras cât mai fin la diverse salate, la carnea de pui sau de porc sau chiar într-o prăjitură delicioasă de morcovi.

Se pot prepara, de asemenea, sucuri naturale extrem de sănătoase cu ghimbir. De exemplu, în sezonul cald faceţi un suc proaspăt de lămâie cu miere şi câteva felii de ghimbir pentru a vă recăpăta puterile instantaneu. Sau, dacă doriţi o cură de slăbire plăcută, puneţi la 2 litri de apă o bucată de ghimbir, un castravete şi o lămâie, toate tăiate felii, 3-4 fire de mentă proaspătă şi beţi sucul de la frigider de-a lungul întregii zile. Repetaţi cel puţin o săptămână ţi efectul va fi garantat.

Dar să nu uităm nici efectul de afrodsiac – şi la bărbaţi, dar şi la femei. Aviz amatorilor!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s