Pizza italiana con oregano

oregano

Oregano e un condiment care a devenit extrem de îndrăgit în ţara noastră, mai ales de când mâncarea preferată a tinerei generaţii a devenit pizza de un milion de feluri. Într-adevăr, sunt foarte multe reţete de pizza, dar una din ingredientele constante este acest condiment cu gust uşor mentolat, folosit foarte des în bucătăria italiană, dar şi spaniolă, grecească sau turcă.

Ce e interesant la această plantă e că frunzele sale ce se folosesc drept condiment sunt mai aromate în forma uscată decât proaspete. Din această cauză n-o să prea vezi bucătari cunoscuţi punând oregano în mâncare tăiat direct din ghiveciul din geam.

În afară de pizza şi paste oregano mai poate fi folosit şi la mâncărurile de carne sau pe legumele coapte sau date la grătar. Echilibrează foarte bine mâncărurile  picante, dar merge şi în omlete, fasole, ciuperci, peşte sau miel. Într-un cuvânt, orice fel de mâncare găteşti şi vrei să-i dai un plus de aromă şi prospeţime, cu oregano vei avea reuşită sigură.

Dar să nu uităm nici de efectele medicinale ale acestei plante. Are un puternic efect antioxidant şi antiseptic, ajută în ameliorarea durerilor de cap sau menstruale, dar şi în cazul febrei sau a tusei. Deci e absolut indicat să ai această plantă pe la casă, o vei putea folosi în nenumărate feluri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s